Ekstremi – 23. oktobra brani se Novi Pazar!

Novi Pazar – Navijačka grupa “Ekstremi” izdala je saopštenje za javnost u kome poziva sve građane Novog Pazara na odbranu ovog grada od šetača četnika koji su najavili da će u Novi Pazar doći 23. oktobra. Četnici zahtevali od Vučića da pomjeri predizborni skup liste Jahje Fehratovića  a njihov vođa objavljuje slike iz Rusije.

U saopštenju se kaže da je celokupna pazarska,sandžačka,srbijanska a i šira javnost upoznata najavom četničkog pokreta da će pomenutog dana posle parastosa “izginulim junacima” koji će se desiti u Petrovoj crkvi u 10 časova i paljenjem sveća u crkvi Svetog Nikole krenuti u šetnju ulicama, u šetnju koju su nazvali “šetnjom oslobodjenja” do zgrade opštine Novi Pazar.
“Navijačka grupa Ekstremi najoštrije osuđuje ovaj bezumni i provokativni čin ljudi koji sebe nazivaju Četnicima a koje predvodi izvesni Bratislav Živković,već duže vrijeme poznat kao komadant srpskih dobrovolajca u Ukraini. Takodje pomenuta grupa upućuje javni apel svim Bošnjacima-muslimanima širom Sandžaka i dijaspore da se istog dana u što većem broju okupe u centru Novog Pazara kako bi stali u odbranu svoje dedovine,vjere i časti.
Prije svega apelujemo na sve sposobne Bosnjake i muslimane starosti od 15 do 45 godina da se odazovu kako bi sprečili pohod na Pazar pijanih pripadnika ove četničko-fašistike organizacije. Takodje molimo roditelje da zbog ozbiljnosti situacije svoju decu 23 nikako ne šalju u školu i upozoravamo naše sestre,pripadnice slabijeg pola da se tog dana što manje zadržavaju na ulicama kaže se između ostalog u saopštenju “Ekstrema”.
Četnički vođa koji se prema njegovom zvaničnom facebook profilu i objavama ovih dana nalazi u Rusiji a jedna od njegovih zadnjih objava je da moli Vučića pomjeri predizborni skup liste Jahje Fehratovića kako bi oni održali skup.
Državni organi nisu reagovali na njegove objave, molbe i izjave.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO