Bozaj se sastao sa predstavnicima “Inicijative za ujedinjenje islamske zajdenice”

Novi Pazar – Ambasador Turske Kemal Bozaj posjetio je i inicijativu za ujedinjenje islamske zajdenice i razgoavrao sa vodećim ljudima ove institucije Bekirom Makićem i Jakubom Lekovićem sa kojima je klanjao Džuma namaz.

bozaj 2Ambasador Republike Turske Mehmed Kemal Bozay sa svojim saradnicima danas je klanjao džumu namaz u džamiji Pobrdje, džamiji koja je postala simbol vjerničkog jedinstva u Sandžaku i rekao da se Turska sa svim svojim kapacitetima podržava svebošnjačko jedinstvo i jedinstvo Islamske Zajednice. Naš dolazak ovdje je istovremeno poruka svima da Turska država podržava Inicijativu za vraćanje jedinstva IZ-ci i mi nikada nećemo odustati od podrške Inicijativi dok ne postignemo cilj, a naš cilj je jedinstvo vjernika u Srbiji. Težimo pravednom jedinstvu, jedinstvu koje će obuhvatiti sve relevantne faktore. Na tom putu ne žurimo ali povlačimo pravedne, dugoročne i temeljite poteze” zaključio je ambasador.

Bozaj se takođe prošle nedelje prilikom boravka u Novom Pazaru sastao sa predstavnicima obe islamske zajednice Dudićem i Zilkićem sa kojima je razgovarao o modalitetima ujedinjenja ove institucije međutim do sada sve je ostalo na razgovorima.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO