Bnv želi Tv Tutin kao svoj medij

Novi Pazar – Posle odluke Agencije za privatizaciju da na listu od 502 preduzeća za prodaju uvrsti i TV Tutin, Bošnjačko nacionalno veće (BNV) u tehničkom mandatu obevestilo je ovu ustanovu o namerama da osnivačka prava ovog medija prebaci na BNV.

 

wpid-esad-dzudzevic-spomen-ploca-acif-efendija-acif-hadziahmetovic-novi-pazar-1345834543-201434.jpg
Veće je Agenciji za privatizaciju dostavilo zaključak Vlade Srbije o prekidu postupka privatizacije TV Tutin iz 2006. godine, odluku BNV o proglašenju ovog medija ustanovom od posebnog značaja za Bošnjake, kao i pismo o namerama opštine Tutin o prenošenju osnivačkih prava na nacionalni savet Bošnjaka.

– Prenošenjem osnivačkih i drugih prava TV Tutin na Veće, zadovoljiće se javni interes u oblasti informisanja bošnjačke nacionalne zajednice i na taj način će Bošnjaci dobiti medij na svom maternjem jeziku – stoji u pismu o namerama.

Ugovor o prenošenju prava trebalo bi da potpišu predsednik BVN Esad Džudžo, predsednik opštine Tutin Šemsudin Kučević i predstavnik zaposlenih u TV Tutin.

TV Tutin je osnovala lokalna samouprava 2001. godine, trenutno ima 15 zaposlenih, a u ličnoj karti preduzeća navedeno je da ne poseduje standard kvaliteta ISO 90001 i da ne ispunjava zakonom predviđene ekološke uslove.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO