Advokatu mesečna plata 25.000 evra, a ima i bonus

Mesečna plata novog selektora fudbalske reprezentacije Srbije neće biti veća od 25.000 evra što znači da će mu za dve godine ukupno pripasti 600.000 evra. U slučaju da uspe da odvede nacionalni tim na naredno veliko takmičenje biće nagrađen i bonusom od pola miliona evra. Ako ’orlovi’ zaigraju na šampionatu Evrope u Francuskoj 2016. inkasiraće ukupno 1,1 milion evra.

Kao najveći problem angažovanja Dicka Advocaata navođeno je dvostruko oporezivanje ali je FSS taj problem rešio tako što će poreze na primanja holandskog stručnjaka plaćati samo u Srbiji, navodi Informer.

Advocaat je poznat kao trener koji je tokom karijere napravio brojne unosne ugovore, pa se postavlja pitanje njegovog motiva da preuzme srpski nacionalni tim. „Nisam hteo da ponovo radim kao trener nekog kluba. Sa druge strane, ponuđen mi je i ugovor od strane Južnoafikanaca, ali to mi je zaista predaleko. Srpski savez je preuzeo inicijativu, pričali smo, a oni imaju sjajan tim, sa kojim se možemo potpuno koncentrisati na izazove na EURO2016”, rekao je holandski stručnjak

Iako ugovor još uvek nije potpisan, Advocaat je potvrdio da će potpisati dvogodišnji ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije. „ U suštini moj ugvor traje do kraja turnira, ali praksa je da podneseš otkaz ako se ne kvalifikuješ“, istakao je Holanđanin.

Kao trener Advocaat je osvojio 15 trofeja: najpre drugu ligu Holandije sa SVV-om, zatim sa PSV-om titulu, Kup i Trofej Johana Krojfa u tri navrata, sa škotskim Rangersom je dvaput osvojio ligu, dvaput Kup i jednom Liga kup, a sa Zenitom iz Sankt Peterburga bio je prvak Rusije, osvajač Superkupa Rusije, te pobednik UEFA kupa i UEFA Superkupa 2008, što mu je i poslednji trofej.

Minule sezone radio je kao strateg AZ Alkmara, sa kojim je zauzeo osmo mesto u holadnskom prvenstvu, a u karijeri je, pored ostalih, vodio i reprezentaciju Holandije u dva navrata, Belgije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Koreje i Rusije.

Sandzakhaber / Izvor: Informer

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO